Nice 2 share..

"Make urself a better person and know who u r be4 u try and know someone else and expect them 2 know u.."

Monday, January 24, 2011

Mengisi Masa Dengan Memasak..

..Cubaan aku dlm xtvt memasak..maklum je la, kerap mkn kat kedai sampaikan kekadang masakan yg simple pun tak terbuat..Pasta goreng, Mee Bandung, Garlic Bread (aku guna roti gardenia yg tak habis2 makan tu..aku sapukan dgn garlic paste, pastu potong2 n bakar) & last skali tu kurma daging (1st time buat tau..). Nak dijadikan cite, masa aku buat kurma daging yg 1st time tu le, IMD dtg dinner kat umah aku..ni kira ambush le ni sbb x gtau awal2 nak dtg.."ko masak apa tu, Zi? bau semacam je.." dia suda tegur aku, masa aku dok panaskan kurma daging aku tu.. huhu..so far takde dgr complaint..haha..complaint dlm hati kot! hehehe..biasanya dia akan ckp terus terang kalau aku masak masin ke, buat air manis ke & yg paling lawak, bila 1 ari tu aku buat keria keledek tak menjadi..aku masih ingat lg, kul 12tgh mlm dia balik dari foot massage ngan HB aku, dia suh aku panaskan api & dia sendiri repair aku punye keria keledek tu..wakakakaka..klung klang klung klang kat dapo tgh mlm, dok perbetul keria yg kejung ittew..Chef At Home! Aduih, lawak tul!

Mee Bandung plak, 1st time buat & guna perencah segera Adami. Sblm ni pernah dgr je kawan2 bercerita pasal perencah segera brand Adami, ni. Diorang kata sedap..emm..mmg sedap pun. Kalau dapat makan Mee Bandung kat Tanjung, Muar lg sedap! hahahaha..Pasta goreng pulak, dah selalu buat..cuma tukar pasta la..kekadang macaroni, spagetti, spiral etc.

Pasta Goreng
Mee Bandung

Garlic Bread

Kurma Daging

Ada lagi?..tunggu...

1 comment:

Haryati said...

huiyooo..bapak sedap mee bandung ko tuh....nnti mai umh aku ko tlg buat ya...hehehehe